Gå til hovedinnhold

Åpningstider

Se ferier

Solsikkemerket

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige – noen er usynlige. Solsikkemerket er en diskré måte å vise de rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid.

Hos oss får alle med en usynlig funksjonsnedsettelse tilbud om å bruke et solsikkebånd. Dersom du tenker at du har behov for et solsikkebånd tar du kontakt i våre resepsjoner. Solsikkebåndene våre er et armbånd som er tilpasset bruk i parken vår. Båndene er laget med fokus på sikkerhet og bruk i alle miljø.

Fordeler med å bruke Solsikkebåndet hos oss

  • Solsikkemerket gjør deg synlig for våre ansatte

  • Du gjør deg synlig og vi kan spørre deg om hvordan vi kan hjelpe deg

  • Du kan få prioritet i køer til våre attraksjoner

  • Prioritet på sitteplasser i rolige omgivelser

Det er flere fordeler med å bruke Solsikkebåndet, men kort fortalt- solsikkemerket forteller oss at du kan ha behov for litt ekstra hjelp. Vi ansatte kan spørre deg hvordan vi kan hjelpe deg eller du kan fortelle oss om dine behov.

Som bærer av Solsikkebåndet får du hjelp ved behov

Ta kontakt med en av våre ansatte dersom du har noen spørsmål.

Vi vet det kan være utfordrende å stå i kø dersom du eller noen i ditt følge har spesielle behov. Ved å vise til Solsikkemerket eller ved å kontakte en av våre ansatte, skal vi gjøre så godt vi kan for å hjelpe deg tilpasset ut fra situasjonen og behovet til deg som bruker Solsikkebåndet.

Alle våre ansatte har gjennomgått hva solsikkebåndet betyr og hvordan de skal gjenkjenne merket. Vi ønsker med dette å tilrettelegge og hjelpe til med det som passer til deg og dine behov.

Historien bak Solsikkemerket

Det hele startet på flyplassen Gatwick i London. Deres ansatte var allerede flinke til å assistere og hjelpe de med synlige nedsettelser, men «hva med dem med en usynlig nedsettelse?». Så kom ideen om Solsikkemerket, lett å se, samtidig diskré.

Solsikkemerket begynner å bli kjent i flere deler av verden, men er fremdeles nytt her i Norge. Vi er stolte av at vi kan tilby våre gjester Solsikkebåndet hos oss, for første gang i år.  Vi ønsker at Solsikkemerket skal vokse seg større og mer kjent også her i landet. Vi har et godt samarbeid med Funksjonshemmedes fellesorganisasjon og flere andre reiselivsbedrifter.

Les mer om “The Hidden Disability Sunflower” HER!

Åpningstider

Se ferier