Gå til hovedinnhold

Åpningstider

Se ferier

Tur og sykkel

Om du ønsker sykkel- eller turaktivitet for deg selv, familien eller idrettslaget har du de beste mulighetene i Skien fritidspark!

Turløyper

Hva er vel koseligere enn en liten gåtur ute i fin natur? Her finner du stier som passer til både små spaserturer eller lange treningsturer. Telemark turistforening har blåmerket løype til Hvitsteintjen og Piggen.

I sommerhalvåret er det fint å både gå, løpe, trene, trille og lufte hunden i turområdene i og rundt fritidsparken.

Rasteplasser i fritidsparken 

I samarbeide med DNB Nord og FFO Telemark har vi nå etablert 4 rasteplasser langs lysløypa i fritidsparken. Rasteplassene er tilrettelagt for funksjonshemmede, som blant annet Trollets hjerte som er tilgjengelig med både rullestol og barnevogn.

  • 1 km, 2,5 km og 5 km rullestolstier med lys

  • 4 tilrettelagte rasteplasser

NB. 5 km er en krevende løype med til dels bratte bakker. Denne løypen anbefales ikke alene.

Sykkel

Hotell fritidsparken har døgnåpen resepsjon og ønsker alle sykkelinteresserte velkommen, enten de vil holde på i vårt flotte skogsterreng eller om de trenger en overnatting på vei et annet sted. 

Vi har:

  • Sykler til utleie for våre gjester. Både dame, herre og barnesykler!

  • Informasjon om sykkelruter i vårt område

  • Bagasje- og sykkeloppbevaring

  • Utstyr for enkelt vedlikehold på Hotell fritidsparken og sykkelshop i nærheten

  • Mulighet til å vaske og tørke klær, ta en dusj og vaske sykkelen din

  • Kontakt med dyktige lokale- og profesjonelle guider som tar imot oppdrag lokalt med utgangspunkt i Fritidsparken eller andre destinasjoner.

Skiløyper

Om vinteren blir det kjørt opp et fint utvalg skiløyper rundt fritidsparken.

Skiløypene i skogen går i brede, fine traseer og er perfekte til å ta en liten skitur eller en real treningsøkt. Du finner skiltet rundløyper som er 1 km, 2,5 km og 5 km lange. Løypene er lysløyper og lyset kommer på ved skumring. Lyset er tent til kl 22.00 hver kveld.

Løypene blir preparert av Parkvesenet ca 2 ganger pr uke eller etter behov. Ta gjerne kontakt med Skien servicesenter på tlf 35 58 10 00 eller nettsiden til Skien kommune for status på løypene.

Åpningstider

Se ferier