Gå til hovedinnhold

Åpningstider

Se ferier

Klatrekurs og tester

I samarbeid med erfarne klatreinstruktører holdes det klatrekurs for nybegynnere, topptaukurs og klatretester.

Klatrekurs holdes på høsten og om vinteren. Informasjon om kursene legges i "Hva skjer" kalenderen.

Det er bindende påmelding til kurs. Vi refunderer ikke forhåndsbetalinger, men er behjelpelig med å finne en ny kursdato for deg. Blir du syk må du fremvise legeerklæring.

Nybegynner 1 & 2 (brattkort)

Om kurset: Grunnkurs innendørs klatring er et godkjent kurs i Norges Klatreforbunds utdanningstigen, og kjøres kun med kurslærere godkjent av forbundet. Kurset skal etablere rutiner hos deltagerne som gir optimal sikkerhet under klatring på innendørsvegg. Det innebærer at deltagerne skal kunne klatre på alle innendørsanlegg og ha innblikk i grunnleggende sikkerhetstenkning innen klatring.

Kurset går over 2 dager (lørdag og søndag fra kl 10-15) og er på 10 timer + 2 timer oppfølging en uke senere. Kurset er grunnleggende, og krever ikke klatreerfaring i forkant. I etterkant av kurset vil det bli mulighet for en brattkort test. Brattkort er en godkjenning en må ha for å klatre i de fleste innendørsvegger. Lån av utstyr inngår i i kurset. Ustyr er  klatresele, karabin, taubrems, tau, sko.

Alle dager er obligatoriske, brattkort test er frivillig.

Praktisk informasjon

Alder: Deltagerne må ha fylt 13 år innen siste kursdag, deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke.

Erfaring: Ingen

Ferdigheter: Normal fysisk form

Oppfølgingsklatring: Mandag én uke etter kurs fra 16.30 - 18.30 (med mindre annet er opplyst om ved påmelding)

Klatrekurs del 1 (topptaukurs)

Med Klatrekurs for nybegynnere 1 kan du sikre andre som klatrer på topptau inne. Ved å ta Klatrekurs for nybegynnere 1 får du dokumentert at du har kunnskap og sikringsferdigheter som trengs til å opptre sikkert i klatreanlegget. 

Testen er en prøve hvor klatrerne skal demonstrere at de har tilstrekkelige kunnskaper og sikringsferdigheter ved topptauklatring til å kunne opptre sikkert på innendørs klatrevegger. 

Testen er ikke inkludert i kursavgiften. For andre spørsmål, ring: Sentralbord. 35 54 10 00 eller John Haagen: 930 02 384

Brattkort test er frivillig, men den er nødvendig for å få topptaubevis!

Praktisk informasjon

Alder: Deltagerne må ha fylt 13 år innen siste kursdag, deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke.

Erfaring: Ingen

Ferdigheter: Normal fysisk form

Brattkort test

For å få topptaubevis må du melde deg på brattkort test. Du vil her testes for dine sikringsferdigheter i veggen. Dette er en godkjenning en må ha for å sikre i de fleste innendørsvegger. Testen tas ca to uker etter kurs.

Lån av utstyr inngår i i kurset. Utsyr er klatresele, karabin, taubrems, tau, sko.

Åpningstider

Se ferier